Noord Tosacne 15 top locatie's
Hartje Toscane 15 top locatie's
Toscaanse kust 15 top locatie's
Zuid toscane 16 top locatie's
Liguria 16 top locatie's
Umbria 9 top locatie's
Merengebied 7 top locatie's
e Marche 13 top locatie's
Piemonte 9 top locatie's
Sicilie 9 top locatie's

Salve! Graag zou ik mij willen voorstellen. Mijn naam is Fiorella van Wel en ben een groot Italië liefhebster. Italië heb ik altijd als mijn tweede ‘thuis’ beschouwd, vandaar ook de naam CasaMia. Dit prachtige land is altijd een heel groot deel van mijn leven geweest zowel privé als werk. Ik heb er gewoond, ik heb Italiaans gestudeerd aan de Universiteit van Amsterdam en bij het Nationaal Italiaans Verkeersbureau gewerkt. Graag zou ik het Verkeersbureau en alle VVV’s willen bedanken voor hun ondersteuning om mijn droom, deze prachtige selectie van woningen, te realiseren. Ik hoop met dit aanbod mijn gasten Italië te laten beleven zoals ik het beleef: ‘La Dolce Vita’ op haar best!

Centraal staat voor mij het Italië-gevoel als ik aan Italië denk. Kent u dit begrip? Voor mij betekent het een heerlijk cappuccino of een wijntje drinken op een terrasje. ’s Avonds een bordje pasta eten in het plaatselijke restaurant of een praatje maken met de vriendelijke lokale bevolking. Heerlijk slenteren over kleine marktjes, luieren in de warme zomerzon met een goed glas wijn na een dag waterpret.

Genieten van de natuur en rust tijdens een bergwandeling. Één van de prachtige steden bezoeken en alle pracht en praal bewonderen die de geschiedenis heeft voortgebracht… Lekker eten, natuur, cultuur, kunst, zon, zee, bergen en meren. Dit alles heeft Italië te bieden! Volledig tot rust komen in een omgeving die helemaal nieuw is maar toch zo vertrouwd.Je thuis voelen in Italië!

Het ‘thuisgevoel’ is zeer persoonlijk. Voor de een kan dat een gezellig appartement in een agriturismo zijn. Voor de ander is het een vrijstaande villa voor een groot gezelschap. Voorop staat dat al onze huizen van uitstekende prijs/kwaliteit verhouding zijn. Neem contact met ons op zodat wij u het beste kunnen adviseren. Wij hebben immers alle huizen persoonlijk bezocht en geselecteerd.

Een aantal belangrijke criteria zijn de basis van onze selectie woningen. Wij kijken vooral naar de locatie, wat er te doen is, gastvrijheid van de eigenaren en natuurlijk of het een fantastisch huis, knusse boerderij, mooi appartement of een schitterende villa is waar je je echt thuis kunt voelen en het heerlijk toeven is. Een goed persoonlijk contact, een prachtige omgeving en een unieke sfeer. Ons aanbod groeit nog steeds. Maar aangezien kwaliteit bij ons hoog in het vaandel staat , gaan we altijd eerst zelf de locatie bezoeken. Dus…… houdt onze site goed in de gaten!.
Ik hoop dat u net zo van Italië zal genieten als ik!

Facebook uploads
Villa Torre

Workshop Amstel Hotel

Borgo Uccelliera

Boek nu met 10% korting op de 2e week bij Borgo Uccelliera aan de Toscaanse kust!

 

Agriturismo Benza

Boek 2 weken Agriturismo Benza met 5% korting

La Stecca

Reserveer voor 31/5/17 min. 1 week la Stecca met 12% korting

Agriturismo il Popolano

Reserveer Agriturismo il Popolano met 5% korting op de 2e week
Regio informatie
Liguria

Liguria is één van de kleinste regio’s van Italië en strekt zich uit van de Franse grens tot aan La Spezia. Persoonlijk vind ik het één van de mooiste streken van Italië. Maar dan moet ik ook toegeven dat ik misschien ietsiepietsie bevooroordeeld ben omdat ik het grote geluk heb gehad daar opgegroeid te zijn. Wat ik zelf zo bijzonder van Liguria vind is de combinatie zee en prachtige zandstranden afgewisseld door rotsbaaien en kleine vissersdorpjes. Meteen daarachter bevinden zich de groene bergen en middeleeuwse dorpjes die als toefjes slagroom op de top van de bergen prijken. Werkelijk schitterend!

Le Marche

Toen ik voor het eerst in Le Marche kwam, was ik zeer verrast. Ongelofelijk dat dit prachtige gebied nog niet zeer bekend is als toeristische streek. Ik moet toegeven dat ook ik pas een paar jaar geleden voor het eerst heb kennis gemaakt met dit gebied. Terwijl ik toch van kinds af aan al veel door Italië gereisd heb. Toscane is wereldwijd bekend, en dat heeft natuurlijk zijn redenen. Het is er gewoon prachtig!  Maar Le Marche heeft aan stranden, landschappen, natuur en cultuur minstens zo veel te bieden. Enkel is het nog niet ontdekt door het massa toerisme. Als u in een van de schattige middeleeuwse dorpjes komt zult u onmiddellijk door de dorpsbewoners opgemerkt worden. Een gezond portie nieuwsgierigheid zal u snel contact doen hebben met de plaatselijke bevolking!

Piemonte

Piemonte, en met name het bekende ‘Langhe/Roero/Monferrato’ wijngebied, is een paradijs voor de lekkerbekken onder ons. Huisgemaakte pasta’s, truffles en ‘secondi’ strelen onze tong. Maar vergeet vooral de heerlijke volle wijnen niet! Bijvoorbeeld Barolo, Moscato d’Asti, Dolcetto di Dogliani zijn niet enkel heerlijke wijnen maar ook leuke plaatsen om te bezoeken. Een dagje op “wijnjacht” gaan bij de vele wijnboertjes is een ware belevenis.
Als kind al vond ik vooral in het najaar een waar genoegen om hier te zijn. De prachtige herfstkleuren geven Piemonte dan een sprookjesachtige sfeer. De eerste wijnoogsten zijn binnen en de eerste truffels worden gevonden. Uiteraard moet dit gevierd worden met een van de vele ‘sagre’. Deze dorpsfeesten worden meestal begeleidt door het lokale bejaardenorkest en veel eten en wijn. Misschien klinkt de muziek niet altijd even zuiver, maar denk maar zo, het komt uit een goed hart!