Zonder corona stress veilig je vakantie boeken!

*Waarom juist nu boeken?
Er is nu veel vraag naar vrijstaande villa’s en kleinschalige accommodaties waar er veel ruimte is. En dat is precies waar wij in gespecialiseerd zijn!
Door corona zijn er afgelopen jaar veel vakantie verschoven waardoor accommodaties toch al aardig wat boekingen hebben dit jaar.
En met name…wat is er juist nu niet fijner om juist nu naar een heerlijke vakantie uit te kijken !?!

*Wat als we ivm corona niet op vakantie kunnen gaan?
Logische vraag! Indien er negatief reisadvies geldt op het moment dat je op vakantie gaat (code rood of oranje) dan kunnen we de vakantie vrijwel elke accommodatie kosteloos omboeken naar een andere periode of volgend jaar. Je ontvangt dan van ons een aangepaste huurbevestiging met de nieuwe periode en ook de datum van eventuele 2e betaling passen we natuurlijk ook aan.
Je bent dus nooit je (aan)betaling kwijt!
Bij een aantal accommodaties kan je ook kosteloos annuleren, oftewel de (aan)betaling wordt dan terug gestort. Bij sommige accommodaties gelden wel dan specifieke voorwaarden, bijv. dat indien de situatie 1 maand voor vertrek nog steeds onduidelijk is men dan nog kosteloos kan annuleren. Uiteraard houden wij ook de situatie in de gaten en nemen we contact met onze klanten op indien de situatie onzeker is en zoeken we naar een gepaste oplossing.
Check voor reisadvies de website van Ministerie Buitenlandse Zaken:
https://www.nederlandwereldwijd.nl/landen/italie/reizen/reisadvies
Deze speciale voorwaarden geldt niet indien men niet wil reizen vanwege angst/zorgen. Zo lang er geen negatief reisadvies is gelden de reguliere annuleringsvoorwaarden.

*Hoe is het om in corona tijd vakantie te vieren in Italië?
Begin 2020 werden we natuurlijk allemaal “overvallen” door Corona en was er veel onzekerheid. Veel van onze gasten hadden al hun zomervakantie geboekt zonder dat we ooit van corona/covid hadden gehoord. Merendeel van onze gasten hebben afgewacht en zijn toch op vakantie gegaan naar Bella Italia. En van iedereen hebben we gehoord dat ze een heerlijke verblijf hebben gehad ondanks bepaalde restricties die we ook in Nederland kennen. Oftewel hou afstand, mondkapje op als je winkel/supermarkt of gesloten ruimte betreedt. De maatregelen kunnen natuurlijk elk moment weer wijzigen.
Voordeel van onze accommodaties is dat je veel (buiten) ruimte hebt met eigen buitenzitje direct voor je eigen huis. En een villa met privé zwembad heb je natuurlijk helemaal alles voor jezelf!
En eerlijk is eerlijk, op vakantie is het zeker gezellig om andere gasten te leren kennen en dat kan nog steeds op afstand… maar zou je normaal gesproken ook niet meteen in elkaars armen vallen, toch? 😉

Onze eigen ervaring!
Wij hebben eind augustus 2020 ook onze koffers gepakt en hebben 5 heerlijke weken in bella Italia vertoeft. O.a. Piemonte, Liguria, Toscane en Umbrie accommodaties bezocht waar we al jaren mee samen werken en aantal super leuke nieuwe accommodaties bezocht..
Wat wij gemerkt hebben is dat juist door de restricties er ook aantal voordelen zijn die door veel gasten worden gewaardeerd. Bijv. veel accommodaties krijg je nu je eigen ligstoelen bij zwembad aangewezen. Meeste restaurants hebben in Italië een groot buitenterras of ruime tuin zodat je heerlijk buiten kan dineren.
Wil je onze persoonlijke ervaringen zien van onze reis van afgelopen augustus/september of andere leuke Italië berichten krijgen volg ons dan onze facebookpagina!
https://www.facebook.com/casamia.nl

Cari saluti, Fiorella en Marcel