Coronavirus update 17 juni 2020

Beste Italië liefhebbers, cari ospiti,

Na alle onzekerheid van afgelopen maanden ivm het coronavirus gaat het gelukkig steeds de betere kant op! Op 3 juni heeft Italië de grenzen geopend en de Europese reisbeperkingen opgeheven. De meeste horeca, musea en accommodaties zijn in Italië ook weer sinds 18 mei geopend (dus al eerder dan in Nederland). Nederland heeft vanaf 15 juni Italië de status van code Oranje naar Geel verandert, oftwel de gezondheidsrisico’s in Italië zijn vergelijkbaar met Nederland en men kan weer op reis!

Wat betekent in de praktijk? We kunnen weer op reis, maar ga natuurlijk wel wijs op reis! In principe hanteert Italië nu dezelfde maatregelen als in Nederland. Oftewel hou afstand, was je handen en gebruik je gezonde verstand. Enig verschil met Nederland is dat in dichte ruimtes (bijv. supermarkt, winkels) mondkapjes momenteel (nog) verplicht zijn. Natuurlijk kunnen alle richtlijnen elke week veranderen/versoepelen maar dat geldt ook in Nederland.

De meeste accommodaties die wij aanbieden zijn kleinschalig en landelijk gelegen en hebben ontzettend veel buitenruimte. Ideaal om toch een fijne vakantie te beleven ondanks bepaalde restricties die wij momenteel ook in Nederland hebben.
Hou er wel rekening mee dat het zal een “andere” vakantie zijn dan voor de corona virus. Dat betekent niet dat we juist nu nog meer kunnen gaan genieten van een welverdiende vakantie in deze bizarre periode! 😊

Wij houden natuurlijk ook alle media (zowel de Nederlandse als de Italiaanse) goed in de gaten. Ook hebben we dagelijks contact met onze Italiaanse collega’s. We snappen dat jullie eventuele vragen hebben ivm met een geboekte vakantie. Neem gerust contact met ons op.
Natuurlijk heeft niemand deze situatie kunnen voorzien en kunnen wij ook niet in de toekomst kijken.  Hieronder zullen we meest gevraagde vragen van afgelopen periode beantwoorden.

Wat betekent vakantie in Italië in de praktijk?
*Zoals ook in Nederland het geval is, hou afstand.
*Ligbedden worden verder uit elkaar geplaatst en extra schoongemaakt. Natuurlijk kunnen gasten die bij zelfde gezin horen wel ligbedjes bij elkaar hebben. Ligbedden zullen waarschijnlijk aangewezen worden per appartement voor gehele vakantieperiode, zodat er niet steeds andere gasten van gebruik maken.
*Verplicht douchen voor dat je het zwembad in gaat en accommodaties kunnen verplichten om badmuts te gebruiken waar dit in vorige jaren wellicht niet het geval was.
*In restaurants worden de tafels op gepaste afstand van elkaar geplaatst. Voor restaurants, musea etc. kan het zijn dat je vooraf moet reserveren. Maar uiteraard zullen de  huiseigenaren jullie hierover informeren en mee helpen.
*We adviseren om altijd voor de zekerheid een mondkapje bij je te hebben, waar je ook bent.
Elke regio hanteert andere regels waar een mondkapje gedragen dient te worden.
Maar in het algemeen is de regel gebruik mondkapje voor “gesloten ruimtes” zoals supermarkten en winkels of indien (met drukte) 1,5 meter afstand niet gewaarborgd kan worden.
Afhankelijk van de ontwikkelingen kunnen maatregelen worden versoepelt of juist weer worden aangescherpt.
*Heb je koorts of klachten, laat dit direct weten aan de huiseigenaar.

=> Ik heb bij CasaMia mijn vakantie geboekt en moet binnenkort de 2e betaling voldoen. Eigenlijk wil ik liever nog even wachten met de betaling gezien deze onzekere situatie. Kan dat?
O.a. de ANVR en ook rechtsbijstand verzekeringen melden hierover het volgende: “Juridisch gezien is het niet verstandig om vanwege de coronacrisis niet te betalen (ook wel: opschorten) als dat wel moest. Het is namelijk nog onbekend wat de situatie rondom het coronavirus straks is. Stel dat de reis dan toch door kan gaan. Het niet betalen ervan is dan achteraf niet terecht. De reisorganisatie gaat naar alle waarschijnlijkheid niet akkoord gaan met uw opschorting van de betaling. Mogelijk annuleert de organisatie dan de overeenkomst. Daardoor bent u volgens de voorwaarden waarschijnlijk een deel van de reissom kwijt. Om dit te voorkomen kunt u het beste betalen.”
(Bron Achmea Rechtsbijstand).
Maar jullie hebben natuurlijk niet zomaar bij een reisorganisatie geboekt maar bij CasaMia!
We kunnen ons wel allemaal gaan verschuilen achter “strenge” regeltjes, maar juist in deze tijd moeten we proberen elkaar zo goed mogelijk tegemoet komen en met elkaar een opossing te zoeken.
Bij code Oranje hebben wij besloten dat de 2e betaling ipv 2 maanden voor vertrek 1 maand voor vertrek voldaan dient te zijn. Nu code geel van toepassing is dienen de aanbetalingen die nog niet voldaan zijn per omgaande te worden voldaan en dient het restantbedrag 6 weken voor aankomst te worden voldaan.

=> Eigenlijk wil ik nu wel een vakantie boeken maar wat als dit niet door kan gaan?
Het is begrijpelijk dat iedereen nu even wacht met boeken. Maar  we kunnen ons ook voorstellen dat juist nu een heerlijk vooruitzicht is. Zeker nu steeds betere kant op gaat!
Vele accommodaties zijn dan ook juist nu welwillend om speciale boekingsvoorwaarden te hanteren. In grote lijnen kwam het er op neer dat bij nieuwe reserveringen het mogelijk is om tot 3 a 2 weken voor aankomstdatum de boeking kosteloos te annuleren indien er een negatief reisadvises geldt (code oranje of rood). Mocht tussen de datum dat je een accommodatie reserveert en 2 weken voor vertrek de situatie weer genormaliseerd is (code geel of groen), dan worden de condities weer aangepast naar de bestaande (zie onze huurvoorwaarden). Let op: de speciale voorwaarden moeten wij altijd eerst overleggen met de huiseigenaar en is pas geldig na onze bevestiging. Mogelijk wijken de speciale voorwaarden onderling wat af en uiteraard voordat we de reservering definitief bevestigen zullen we je hier eerst over informeren.

=> Wat als ik pas over paar maanden op vakantie ga maar toch nu al liever wil annuleren?
We vragen iedereen even geduld te hebben. Want we weten natuurlijk niet hoe de situatie over paar weken of paar maanden is. Begrijpelijk is dat de twijfel wellicht toeslaat om op reis te gaan. Je kunt je reis natuurlijk nu al annuleren, echter zijn de hieruit voortkomende annuleringskosten voor eigen rekening. Tot 42 dagen voor vertrek zijn de annuleringskosten 30% van de huursom. Dit percentage loopt op naarmate de datum van aankomst dichterbij komt (zie onze huurvoorwaarden). Maar wij willen uiteraard met iedereen tot een gepaste oplossing komen.

=> Ik heb geen annuleringsverzekering/mijn annuleringsverzekering vergoedt niet als ik moet annuleren ivm Coronavirus, wat nu?
Ja, dat is zeer vervelend. Je denkt met een goede annuleringsverzekering de annuleringskosten in dit geval wel vergoedt worden. Maar helaas vergoeden de meeste verzekeringsmaatschappijen dit niet. Wij proberen dan ook samen met onze klanten en de huiseigenaren zo’n goed mogelijke oplossing te vinden ondanks we dit niet verplicht zijn als annuleringsverzekering niet vergoed.
Bijv. de vakantie naar een andere periode of volgend jaar te verplaatsen.
Heb je wel een annuleringsverzekering? Je zou dan evt alvast even kunnen informeren of jullie verzekering de annuleringskosten vergoedt.
Of het coronavirus als geldige annuleringsreden wordt gezien, verschilt per verzekeraar.
Voor zover bekend zijn dit de enige verzekeraars die wel een vergoeding bieden:

  • Aegon: alleen vanuit de doorlopende reisverzekering met allriskdekking, welke je moet hebben afgesloten voor 14 maart en voordat er een negatief reisadvies werd ingesteld. Je reis moet ook vóór 14 maart geboekt zijn.
  • Centraal Beheer: alleen als er na het boeken van je reis een negatief reisadvies wordt ingesteld voor jouw bestemming
  • De Europeesche: alleen vanuit de allrisk-annuleringsverzekering, welke je voor 27 februari 2020 moet hebben afgesloten en je reisbestemming toen nog niet was getroffen door het virus
  • De Friesland: alleen als je voor 30 januari 2020 de dekking ‘extra annuleringsredenen’ hebt afgesloten, je voor die datum je reis hebt geboekt en er sprake is van een besmettelijke ziekte op je reisbestemming
  • ING: alleen als er een negatief reisadvies geldt en je reis binnen 30 dagen staat gepland
  • Interpolis: alleen vanuit de doorlopende reisverzekering, als er na het boeken van je reis een negatief reisadvies wordt ingesteld voor jouw bestemming
  • Klaverblad: alleen als er na het boeken van je reis een negatief reisadvies wordt ingesteld voor jouw bestemming
  • Unigarant: alleen als je voor 30 januari 2020 de dekking ‘extra annuleringsredenen’ hebt afgesloten en er sprake is van een besmettelijke ziekte op je reisbestemming (bron: pricewise)

=> Stel dat het niet mogelijk is om naar te Italië reizen, wat gebeurd er dan?
Reisorganisaties kunnen zich dan beroepen op overmacht. Dat betekent dat de reisorganisatie in principe niet hoeft mee te werken aan het kosteloos annuleren van een reis. Gezien deze uitzonderlijke situatie is het ook onduidelijk hoe het juridisch gezien precies zit. Maar zeker in deze tijd is het belangrijkste dat wij allemaal met elkaar proberen tot zo’n goed mogelijke oplossing te komen. Bijvoorbeeld overboeken naar een andere periode of volgend jaar. En wij zullen onze uiterste best doen om samen met onze gasten en eigenaren tot een oplossing te komen indien dit noodzakelijk is.

=> Informatie van onze regering
Voor verdere informatie vanuit de regering zie op www.nederlandwereldwijd.nl voor het laatste reisadvies of download de reisapp. Of kijk ook op www.rijksoverheid.nl, voor meer informatie en antwoorden op alle mogelijke concrete vragen. Zo wordt de zomer van 2020 een periode van wel ontspannen, maar niet verslappen en houden we corona samen onder controle.
Uiteraard zullen wij er alles aan doen om jullie van een heerlijke vakantie te laten genieten.
Natuurlijk heeft niemand deze situatie kunnen voorzien en het is een uitzonderlijke situatie waar we met z’n allen doorheen moeten komen. Dus wij rekenen op jullie geduld, flexibiliteit en begrip. Maar mocht het nodig zijn zullen wij ons uiterste best doen om voor iedereen een goede oplossing te vinden.
Laten we hopen dat we allemaal van een heerlijke vakantie kunnen genieten! 😊

Cari saluti, Fiorella & Marcel

https://www.casamia.nl/wie-is-casamia
Waarom bij CasaMia boeken?
Zoveel mensen zoveel wensen…dat weten wij als geen ander!
We hopen jullie dan ook zo goed mogelijk te kunnen adviseren.
Kom je er niet helemaal uit of heb je toch nog vragen, neem gerust contact met ons op!

info@casamia.nl of Tel: 036-5378358

Wij hebben alle accommodaties persoonlijk bezocht
Wij kennen Italië op ons duimpje
Eerlijke en duidelijke informatie
Wij selecteren enkel accommodaties waar we zelf onze vakantie zouden willen vieren
Al onze accommodaties hebben uitstekende prijs-/kwaliteit verhouding

Ciao ciao, Fiorella & Marcel

La dolce vita
Salve! Graag zou ik mij willen voorstellen. Mijn naam is Fiorella van Wel en ben een groot Italië liefhebster. Italië heb ik altijd als mijn tweede ‘thuis’ beschouwd, vandaar ook de naam CasaMia. Dit prachtige land is altijd een heel groot deel van mijn leven geweest zowel privé als werk. Ik heb er gewoond, ik heb Italiaans gestudeerd aan de Universiteit van Amsterdam en bij het Nationaal Italiaans Verkeersbureau gewerkt. Graag zou ik het Verkeersbureau en alle VVV’s willen bedanken voor hun ondersteuning om mijn droom, deze prachtige selectie van woningen, te realiseren. Ik hoop met dit aanbod mijn gasten Italië te laten beleven zoals ik het beleef: ‘La Dolce Vita’ op haar best!
Het Italië-gevoel
Centraal staat voor mij het Italië-gevoel als ik aan Italië denk. Kent u dit begrip? Voor mij betekent het een heerlijk cappuccino of een wijntje drinken op een terrasje. ’s Avonds een bordje pasta eten in het plaatselijke restaurant of een praatje maken met de vriendelijke lokale bevolking. Heerlijk slenteren over kleine marktjes, luieren in de warme zomerzon met een goed glas wijn na een dag waterpret.

Genieten van de natuur en rust tijdens een bergwandeling. Één van de prachtige steden bezoeken en alle pracht en praal bewonderen die de geschiedenis heeft voortgebracht… Lekker eten, natuur, cultuur, kunst, zon, zee, bergen en meren. Dit alles heeft Italië te bieden! Volledig tot rust komen in een omgeving die helemaal nieuw is maar toch zo vertrouwd.Je thuis voelen in Italië!

Het ‘thuisgevoel’ is zeer persoonlijk. Voor de een kan dat een gezellig appartement in een agriturismo zijn. Voor de ander is het een vrijstaande villa voor een groot gezelschap. Voorop staat dat al onze huizen van uitstekende prijs/kwaliteit verhouding zijn. Neem contact met ons op zodat wij u het beste kunnen adviseren. Wij hebben immers alle huizen persoonlijk bezocht en geselecteerd.

Onze vakantiewoningen
Een aantal belangrijke criteria zijn de basis van onze selectie woningen. Wij kijken vooral naar de locatie, wat er te doen is, gastvrijheid van de eigenaren en natuurlijk of het een fantastisch huis, knusse boerderij, mooi appartement of een schitterende villa is waar je je echt thuis kunt voelen en het heerlijk toeven is. Een goed persoonlijk contact, een prachtige omgeving en een unieke sfeer. Ons aanbod groeit nog steeds. Maar aangezien kwaliteit bij ons hoog in het vaandel staat , gaan we altijd eerst zelf de locatie bezoeken. Dus…… houdt onze site goed in de gaten!.
Ik hoop dat u net zo van Italië zal genieten als ik!
Aanbiedingen 2020
Toscaanse Kust

La Stecca

Vroegboek korting! Boek voor 15/05/20 min 1 week in periode 20/06-04/09 met 10% korting!

Borgo Uccelliere
Borgo Uccelliera
Gehele jaar geldig, ook in het hoogseizoen; 10% korting op de 2e en 3e week!

 

Noord Toscane

Agriturismo il Popolano
Agriturismo Popolano
Super scherpe prijzen! En ook nog eens 5% korting op 2e en 3e week!!!

Hartje Toscane

Fattoria degli Usignoli

Vroegboek korting: Reserveer voor 30/04/2020 met 10% korting!

Borgo Collelungo
aanbieding Borgo Collelungo
Vroegboek korting: Reserveer voor 31/03/2020 met 10% korting!

Umbrie

Agriturismo le More
Speciale CasaMia aanbieding: Boek voor 15/3/20 min. 1 week in periode van 02/05-27/06  met 10% korting!

Sicilië

Le Case di Pozzetti

15% korting bij reservering van 2 weken (m.u.v. 25/07-22/08)!

Nieuwe Agriturismo Casa d’Era

Agriturismo Casa d’Era is een fantastisch landgoed met 8 ruime en uitstekende...

Nieuwe Villa Lorenzo

Villa Lorenzo is een comfortabele villa met 3 slaapkamers, mooie ruime tuin en...

Nieuwe Agriturismo Malagronda

Agriturismo Malagronda is prachtig en rustig landgoed gelegen op een...

Nieuw Agriturismo Streda

Agriturismo Streda bestaat uit 3 historische boerderijen waarvan er 2 zijn...

Voor meer informatie over prijzen en periodes, bel ons gerust!

Flexibile vakantiedagen
Accommodaties waar alle aankomst – en vertrek dagen mogelijk zijn, ook in het hoogseizoen!
Toscaanse Kust

Agriresidence Debbiare

Alle aankomst- en vertrekdagen mogelijk, ook in het hoogseizoen!

Noord Toscane

Tenuta Quarrata
Mooi landgoed met ruime appartementen, restaurant, tennisbaan en groot zwembad (25x12 meter). Ideale uitvalbasis om vele leuke uitstapjes maken naar o.a. Pisa, Florence, Siena, Lucca, Volterra.
Alle aankomst- en vertrekdagen mogelijk, ook korter dan1 week (ook in het hoogseizoen!)

Borgo la Fratta

Alle aankomst- en vertrekdagen mogelijk, ook in het hoogseizoen!

Hartje Toscane

Agriturismo il Monte
Zwembad Agriturismo il Monte
Alle aankomst- en vertrekdagen mogelijk, ook in het hoogseizoen!

Il Borgo del Silenzio

Alle aankomst- en vertrekdagen mogelijk, ook in het hoogseizoen!

Podere Barbaiano

Alle aankomst- en vertrekdagen mogelijk, ook in het hoogseizoen!

Zuid Toscane

Casale dei Monaci

Alle aankomst- en vertrekdagen mogelijk, ook in het hoogseizoen! In laag-en midseizoen ook kortere periodes dan 1 week mogelijk (min. 3 overnachtingen)

Villa La Leonina

Alle aankomst- en vertrekdagen mogelijk, ook in het hoogseizoen!

Agriturismo da Beppe

Alle aankomst- en vertrekdagen mogelijk, ook in het hoogseizoen! (min 4 nachten)!

Casa Giglianello

Alle aankomst- en vertrekdagen mogelijk(min 2 overnachtingen)

Merengebied

Residence Costa Verde

Alle aankomst-en vertrekdagen zijn mogelijk en ook korter dan 1 week (min. 2 nachten).

Corte Paradiso

Alle aankomst- en vertrek dagen mogelijk en verblijf korter dan 1 week.

Piemonte

Agriturismo Isorella

Alle aankomst- en vertrek dagen mogelijk en verblijf korter dan 1 week.

Cascina Serra

Alle aankomst- en vertrek dagen mogelijk en verblijf korter dan 1 week.
Liguria

Villa i Poggioli

Alle aankomst- en vertrekdagen mogelijk, ook in het hoogseizoen!

Borgo di Campi

Alle aankomst- en vertrek dagen mogelijk en verblijf korter dan 1 week.
Umbrie

Agriturismo le More

Alle aankomst- en vertrekdagen mogelijk, ook in het hoogseizoen!

Le Rondini di Francesco

Alle aankomst- en vertrekdagen mogelijk, ook in het hoogseizoen!

Sicilië

Le Case di Pozzetti

Alle aankomst-/vertrekdagen mogelijk (m.u.v. 25/07-22/8, dan enkel zaterdag).

casamia fb
1 week ago

Even wat kleur op deze druilerige dag!

2 weeks ago
Zingarate.com

Dit zijn 65 dorpjes die je echt eens bezocht moet hebben volgens deze site. Maar daar moet volgens mij nog een heeeeeeele lange waslijst achter komen. 😄 😅
Van deze 65 prachtige dorpjes heb ik er zelf 40 bezocht. Blijkbaar moet ik mijn bucketlist nog even aanpassen! 😊
Wat is jullie favoriete plekje?

65 borghi da vedere almeno una volta nella vita in Italia

3 weeks ago
Foto's uit het bericht van CasaMia

Hebben jullie Agriturismo Malagronda al op onze site gezien? Deze mooie accommodatie bevindt zich op de grens met Toscane en Umbrie. In totaal zijn er 6 woningen, allen o.a. voorzien van airco en vaatwasser. Deze accommodatie hebben we afgelopen september bezocht en waren er op slag verliefd op! 😍 Wat vinden jullie er van?
https://www.casamia.nl/agriturismo-malagronda/

1 month ago

Zijn jullie ook zo creatief met pasta? 😅
Fijn weekend iedereen! Ciao 👋👋

1 month ago
Foto's uit het bericht van CasaMia

Nieuwe collega bij CasaMia? Nee, maar zoek de verschillen! 😅
Na 1 jaar heeft gisteren Marcel zijn baard afgeschoren. Hij had niets tegen mij gezegd en schrok me rot. Dacht dat een vreemde achter mij stond! 😂
Ook al kennen veel van jullie ons enkel per e-mail of telefoon, kreeg ik van onze gasten ook wel eens afgelopen jaar vraagjes in trant van “goh, heb je nieuwe medewerker want zien ... See more

1 month ago

Fijne paasdagen!

1 month ago

Genieten jullie ook van het heerlijke zonnetje? 😎

1 month ago
Lago di Garda

Zullen we even een rondje Gardameer doen? 😃

Fatte girare questo video con le persone con cui vi piacerebbe visitare questi posti...

Un ringraziamento speciale ai nostri creatori di contenuti...

Matteo Righi
Michael Pezzaioli
Fabio Staropoli
Daniele.cc
Davide Magon

1 month ago
Foto's uit het bericht van CasaMia

Altijd eens willen ervaren hoe het is om in een villa onder de Toscaanse zon te verblijven? 😎 En elke dag met uitzicht over de Toscaanse heuvels te ontwaken? Wij hebben diverse prachtige villa's in programma, zoals bijv. Villa in Villino in noord Toscane.
Mooie ruime villa met privé zwembad, grote tuin en 8 ruime slaapkamers. Er is een grote gezellige woonkamer en ruime keuken en genoeg ... See more

1 month ago
DW Digital

Even creatief bezig zijn? Maak je eigen pasta! Leuk, lekker en blijkbaar word je er ook gelukkig oud mee. 😊

Aren't they lovely? These Italian ladies use YouTube to save a centuries-old art form: Making pasta!

Regio Toscaanse kust
Toscaanse kust
Regio Noord Tosacne
Noord Toscane
Regio hartje Toscane
Hartje Toscane
Regio Zuid Toscane
 Zuid Toscane
Regio Merengebied
Merengebied
Regio Piemonte
Piemonte
Regio Liguria
Liguria
Regio Umbria
 Umbria
Regio Le Marche
Le Marche
Regio Sicilie
 Sicilie
image/svg+xml